Lupaan, että ensi vuonna en ole aivan näin kunnianhimoinen joululahjojen suhteen, tai jos olen, aloitan jo heinäkuussa niiden valmistamisen... Tänä vuonna kävi vähän niin, että itse joulusta ei juuri kerennyt nauttia, kun piti silmät ristissä ja sormet kipeänä viimeistellä viimehetkellä joululahjoiksi aiottuja tuotteita. Kaikki eivät edes kerenneet jouluaatoksi valmiiksi, mutta onneksi lahjojen saajat olivat ymmärtäväisiä.

Isälleni neuloin Jussi-paidan Novitan ohjeella. Paidasta tuli ihan sopusuhtainen, tosin L-kooksi erittäin pieni ja olenkin hieman arvelevalla mielellä, mahtuuko paita saajansa päälle. Paita valmistui lopulta vasta tapanina, enkä ole sitä kerennyt toimittaa perille. Hienon näköinen se joka tapauksessa on.

317738.jpg

Langat: Novita 7-veljestä tummaharmaa ja punainen, menekki noin 250 g punaista ja 350 g harmaata
Puikot: 4,5
Kommentit: Kaula-aukosta tuli ohjeen mukaan aivan liian pieni, eikä sitä voinut viimeistellä ohjeen mukaisesti, vaan piti hieman soveltaa ja silti on arvoitus mahtuuko pää siitä läpi.

Äitini sai himmelin. Aloin sitä ja toista samanlaista askarrella aatonaattona. Tavoitteena oli hieman toinen malli, mutta parin tunnin epätoivoisen yrittämisen jälkeen siirryin tähän yksikertaiseen malliin, jonka senkin valmistamiseen meni useampi tunti. Olki on uskomattoman herkkään hajoamaan...

317636.jpg

Materiaali: Olki, en tiedä, mistä viljasta on kyse
Kommentit: Yllättävän hankalaa saada teos säilymään ehjänä.

Siskolleni tarkoituksenani oli neuloa kauan ihailemani Wrap Style kirjassa ohjeistettu Shetland Triangle.

317623.jpg

Omasta mielestäni seurasin ohjeita tarkasti. Lopputulos ei vain ole yhtään sinne päinkään. Kaunis kyllä, mutta en tosiaankaan tiedä, mitä kaikkea mahdoinkaan tehdä väärin. Lankakin loppui kesken, joten reunan kauniit kaarrokset jäivät hiukka vajaiksi.

317631.jpg

Langat: 150 g Drops Alpaccaa (punainen, jossa hiven mustaa)
Puikot: 3,5
Kommentit. Kaunis pitsihuivi, joka ei ikävä kyllä muistuta ohjeen mukaista huivia kovinkaan paljoa. Joissain kohdissa on toki häivähdys esikuvaansa.

Mihekkeelleni tein Alvar-huivin Ilun ohjeiden mukaisesti. Koitin valita mahdollisimman miehiset värit, koska epäilin hieman, että huivi on hieman naisellinen malliltaan. Suoraa on vaan niin järkyttävän tylsää neuloa. Lopputulos on mielestäni melko onnistunut. Sopi J:lle mainiosti ja sopii myös minulle itselleni yhtä mainiosti. Jostain syystä nimittäin tuo valitsemani "miehinen" väritys olisi juuri omiaan minulle.

317624.jpg

Langat: Japanilainen Noron Kureyon, 2 kerää
Puikot: muistaakseni 4,5
Kommentit: Värit ovat paljon ihanammat valmiissa työssä kuin olivat kerällä.

Lisäksi tein edellisessä postauksessa esitettyjä heijastimia koko joukolle ihmisiä sekä pari muuta mustaa heijastinnappia miespuolisille. Niistä en ikävä kyllä ehtinyt ottaa valokuvia.

Myös minä sain lahjoja ja ihania sellaisia. Tässä niistä muutama eniten käsityöaiheinen:

317634.jpg

Kommentit: Tytin tekemä ihana tonttu. Näitä ihailin jo ennen joulua Tytillä ja muutamissa myyjäisissä.

317632.jpg

Kommentit: Käsityökirjaston kartutusta. Täydellisesti ne teokset, joita toivoin. Kiitokset äiskälle ja J:n vanhemmille!