Ja tuloksena on jälleen uusi Jussi tuote. Tälläkertaa vauvan Jussi-paita. Paita menee lahjaksi J:n kaverille, joka sai ennen joulua vauvan. Ohje on Menitasta lankojen yhteydessä hankittu vauvan Jussi-paita monisteesta. Ihastuin paitaan heti, kun näin mallineuleen liikkeessä. Mutta samoin taisi olla käynyt monille muille, sillä ohjeen mukaiset langat juuri Jussi-paita väreissä olivat loppu ja jouduin odottelemaan kuukauden uusien lankojen saapumista.

353834.jpg

Lanka: Grignasco Flavia Baby merino, pesu 40 asteessa
Puikot: ohjeen mukaisesti 2,5
Kommentit: Tein paidan ½ vuotiaan ohjeen mukaisesti. Luulen kuitenkin, että paita on iso suurimmalle osasta ½ vuotiaita, ainakin se on melko leveä. Mutta vauvathan kasvavat vauhdilla. Etu- ja takakappaleiden ylin punainen raita ei harmillisesti sovittunut aivan yhteen hihojen ylimmän punaisen raidan kanssa.

Paidan salmiakkikuvio on hieman tavallisesta ja perinteisestä poikkeava. Sinänsä  kivampi, että työn nurjalle puolelle ei tule kirjoneuleen lankasotkuja, jotka varmasti olisivat hieman epäkäteviä vauvalle, jonka sormet saattaisivat takertua niihin päälle puettaessa. Sinänsä tämä tekniikka oli kyllä aivan yhtä työläs kuin perinteinen kirjoneuletekniikka. Siis minusta kirjoneuleen neulominen on hivenen epämukavaa. Paidassa on myös napitus olkapäällä, joka ilmeisesti helpotta päällepukemista ja pois ottamista. Langan pesunkestävyys on luonnollisesti myös hyvä juttu, kun kyseessä on vauvan vaate.

353836.jpg

Kommentit: Salmiakki-kuvio on neulottu siten, että ensin on neulottu punaisella oikealla oikein ja nurjalla nurin ja tämän jälkeen sama kohta on neulottu harmaalla oikealla nurin ja nurjalla oikein. Jokaista kuviota varten on oma pieni punainen lankakerä (noin 1,5 metriä/kuvio)

Pääsisinköhän nyt neulomaan pääasiassa itselleni? Jouduin kaivamaan esille vanhoja lapasia, kun uusien tekemiseen ei vielä ole löytynyt aikaa. Pipo on puikolla, koska ilmeisesti talvi on vihdoin tuloillaan. Vanhojen pipojen käyttämistä aion välttää viimeiseen pakkoon saakka. Eli toivottavasti uusi tämän vuotinen valmistuu pian.

Loppuun vielä kuva aikaisemmin esittelemistäni patakintaista, joita on nyt vähän tuunailtu enemmän saajan mielen mukaisiksi.

353833.jpg

Lanka: Virolainen vihreä hahtuva kaksinkertaisena
Puikot: 4,5 mm
Muuta: Silmät ja suu on neulahuovutettu virolaisesta irtovillasta. Tyttö "sammakon" rusetti on neulottu hahtuvasta ja huovutettu pesukoneessa, rusetoitu ja leikattu sopivaksi.